ЧЗВ

Често Задавани Въпроси

Какво е копирайтинг?

Копирайтинг е писане на текстове с комерсиална цел. Думата идва от английски, където Copy се превежда като ръкопис, а Writing е писане. Хората, които практикуват тази професия се наричат Копирайтъри, които работят на хонорар или заплата срещу писане на статии и съдържание за УЕБ, брошури, плакати и други видове рекламни материали.

Копирайтингът е форма на общуване с потребителите, която дава разрешение на различни проблеми и призовава читателите към извършване на конкретно действие – покупка на продукт, използване на услуга или абониране за дадено издание. Това е така наречения call-to-action, с който завършват повечето копирайтърски текстове.

Как се прави seo оптимизация?

SEO (Search Engine Optimization) или оптимизация на сайт за търсачки е дългосрочен процес, в който личен или бизнес сайт следват добрите практики при предлагане на текст, картинки и видео, които стигат до интернет потребителите търсещи информация по ключови думи в търсачките като Google, Yahoo, Yandex и други. За да направите SEO на сайта си, трябва да давате полезно и добро оформено съдържание, което да се чете лесно и да дава нужните сведения.

Оптимизацията за търсачки включва изграждане на хиперлинкове (връзки) от различни сайтове, форуми и социални мрежи, които да сочат към вашия сайт.

Не на последно място поставяме важните фактори като скорост на зареждане на сайта, добре изградена мобилна версия и добавяне на ново и актуално съдържание.

Що е то сайт тип визитка?

Сайтът тип визитка се предлага за потребители с малък или среден бизнес. В този сайт са разположени менюта за фирмата, продуктите, услугите и контактна форма, в която посетителите ще открият имейл адрес, телефон и други координати.
 

Ако притежават сайт от типа визитка, в него ще можете да поместите снимки или видео клипове свързани с Вас, вашата работа или хобито ви. Тези сайтове са леки и не бива да се товарят с много съдържание, тъй като идеята е да ви представят кратко, ясно и по възможно най-описателния начин.

Защо да плащам за SEO всеки месец?

Немалко хора си мислят, че SEO е временен процес, който изисква малко “побутване” на сайта, за да се покаже в ТОП 10 на търсачките по предварително посочени ключови думи. Това обаче не граничи с истината, тъй като конкуренцията не спи и гледа да надгражда оптимизацията на сайтовете си.

Ако отделите бюджет за SEO специалист, то той ще работи всеки месец върху сайта ви, за да го държи на челните позиции, а защо не и да го развие още по-добре. Оптимизацията за търсачки е дългосрочна инвестиция, която можете да избиете с продажби и монетизация на вашите проекти.