Предимства на доброто писане и защо качеството на съдържанието е важно за бизнеса ви

Предимства на доброто писане и защо качеството на съдържанието е важно за бизнеса ви

Професионалният копирайтинг ви помага да се откроите от останалите. Копирайтърите обикновено прекарват доста време в разговори със собствениците на фирми, които се колебаят дали да пишат интернет съдържание за своя бизнес сами или да наемат професионалист, който да свърши работата. Това е и причината добре да знаем от какво всъщност се нуждае бизнесът и къде е много вероятно да сгреши човек, който не е професионалист.

Ако смятате, че ангажирането на услугите на копирайтър или рекламна агенция може да излезе скъпо, ние вярваме, а и нашите клиенти могат да потвърдят, че доброто написване на рекламно съдържание ще се отплати многократно с резултатите, които води след себе си.

Точните думи могат да изградят вашия виртуален образ

точни думи продават

Всеки текст, който използвате в маркетинга, е отражение на вашата компания. Той трябва да предава качеството и професионализма, който влагате в работата си.

Потенциалните или реалните ви клиенти ще формират представата си за вашия бизнес и вероятно ще използват думите, които самите те са прочели за вас, когато го описват на своите приятели, било то вербално или чрез социалните медии.

Какви конкретни ползи може да извлечете от добре написани статии във вашите маркетингови материали?

• Можете да направите името и посланието си открояващи се;

• Ще разграничите бизнеса си от многото конкуренти;

• Ще изградите доверие в клиентите;

• Ще създадете имидж и разпознаваемост на вашата марка или предлагана услуга;

• Ще изясните ползите от поръчването на продукта или избора на услугата;

• Ще помогнете с насоки на потенциалните клиенти как да установят незабавен контакт с вас;

• Ще подобрите комуникацията с клиентите;

• Ще увеличите доверието им, като потвърдите, че те са взели добро решение при избора да правят бизнес с вас.

Създаване на добра връзка с клиентите ви

връзка с клиенти

Качественото съдържание е основен момент при създаването на връзка с клиентите. Важно е както за формиране на първоначалното им доверие, така и по-късно, в поддържането на добрата представа.

Живеем в ера на технологиите, така че доброто писане във виртуалното пространство има голямо значение, когато става дума за маркетинг на вашия бизнес. Всъщност може дори да твърдим, че то е по-важно от всякога в днешната конкурентна среда, особено с непрекъснато растящата роля на социалните медии.

Добрият текст акцентира на посланието

Добре написаното съдържание доставя посланието ви на клиентите, но без да го натрапва. Ако някога сте чели лошо написан рекламен текст, знаете колко отблъскващо е това.

Ако статията е лоша, четящите не се фокусират върху посланието, а по-скоро върху неуместността на изявлението или небрежния избор на думи. Така темпото на четене се забавя и се отвлича вниманието от идеите, които се опитвате да предадете.

Какво представлява добрият копирайтинг?

Читателите искат да научат същественото ясно и бързо. Те са заети. Има и други конкурентни медии, които се борят за тяхното внимание. Добрият копирайтър ще направи четенето на рекламните ви текстове лесно и приятно за тях.

Доброто писане е просто. Лесно е да се разбере и липсва ненужна сложност.

Речникът е разнообразен, но не и претенциозен. Излишна е употребата на сложни думи, когато те могат да бъдат заменени от кратки, ясни и лесно разбираеми за читателите.

Излишните изрази трябва да отпаднат, за да се подобри яснотата. Избягват се съкращения, клишета и метафори. Всичко ненужно и несъществено просто разводнява текста и кара четящия да не го довърши докрай.

Това, което е по-важно за писането дори от стила му, е неговото съдържание. Съобщението трябва да бъде предадено във възможно най-чистата форма. Съдържанието е това, което с лекота може да породи желаната реакция – интерес, покупка, поръчка…

Лошото писане може да навреди на вашия бизнес!

минуси на лошото писане

Ако ползите сами по себе си не ви се струват достатъчно убедителни, за да оправдаят разходите за наемане на професионален копирайтър, помислете за обратната страна. Лошото писане може да има сериозен негативен ефект върху бизнеса ви. Ето какво е възможно да причини то:

• Да останете незабелязани;

• Да затрудни привличането на клиенти, инвеститори и качествени служители;

• Да нанесе щети на корпоративния имидж, като ви накара да изглеждате непрофесионално;

• Да даде преимущество на конкуренцията, като в сравнение тя изглежда по-добре;

• Да намали продажбите;

• Да накара съществуващите клиенти да поставят под въпрос решението си да правят бизнес с вас.

Изкуството на убеждаването започва с добро писане

Помислете за вашите текстове – независимо дали са за реклама, брошура или за уебсайт. Тяхната работа, подобно на продавач, е да убеди читателя да купи вашия продукт или услуга. Уверете се, че ще създадат благоприятно впечатление, което е в съответствие с вашата марка.

В днешния свят, който е под силно влияние на интернет, е пренаситено със съобщения, които се конкурират за вниманието на клиентите ви. Рискувате да ги загубите или да не успеете да ги привлечете изобщо, ако текстът ви е неефективен.

Качественото съдържание, написано от професионален копирайтър, наистина трябва да се заплати, но възвръщаемостта ви от инвестиции в потенциални клиенти и продажби ще е многократна.

Остави коментар